Wat is Aloisiana?
Tal van activiteiten, een heel jaar lang
Aloisiana heeft als belangrijkste doelstellingen nieuwe studenten zich thuis te laten voelen in de grootste studentenstad van het land, deze bij te staan bij hun verdere persoonlijke ontwikkeling en het aanbrengen van talrijke carriére-mogelijkheden. Dit doen we aan de hand van een werking gebaseerd op zes peilers zijnde: onthaal, sport, cultuur, feest, development en alumni. 
 1. Onthaal
  Wekelijkse ontmoetingsavonden, telkens met een bepaald thema of specifiek doel.
 2. Feest
  Unieke feesten, telkens op een exclusieve locatie.
 3. Sport
  Tal van sportactiviteiten met als hoogtepunt de Skireis.
 4. Cultuur
  Een ruim aanbod aan cultuuractiviteiten over heel België.
 5. Development
  Activiteiten die verder bouwen op onze studies en persoonlijke interesses.
 6. Alumni
  Netwerken met mensen die reeds actief zijn op de arbeidsmarkt.
Onthaal
Aan het begin van het academiejaar organiseert Aloisiana tal van ontmoetingsactiviteiten om nieuwe studenten kennis te laten maken met ouderejaars als ook onderlinge vriendschappen te stimuleren. Enkele voorbeelden zijn onze opening van het academiejaar, eerste clubavond, barbecue, etc. Daarnaast wijzen we elk actief lid een peter of meter toe die hen wegwijs maakt in het studentenleven en hen bijstaat bij hun studies. 
Feest
Elke maandag komen alle leden van Aloisiana samen voor de wekelijkse clubavond. Deze avonden staan vaak in thema zoals een wijndegustatie, gin-tasting, kerstdrink, mannen- & vrouwenavond, cantus, etc. Daarnaast organiseert Aloisiana de grooste feesten in en rond Brussel. Onze evenementen zoals de Aloisiana Boek Open, Aloisiana Boek Toe, Dagdisco, Kiesdag, Fluo TD, etc. hebben telkens weer een aantrek van jongeren uit alle studentensteden. Onze doelstelling: een unieke locatie combineren met een geweldig concept. 
Sport
Aloisiana heeft eveneens een groot aanbod aan sportactiviteiten. Naast de jaarlijkse skireis zijn we aanwezig op alle grote voetbal- en hockeytoernooien met andere verenigingen of clubs en plannen we per semester enkele activiteiten zoals paintball, lasershooting, bowling, swinglessen, zumba-initiatie, fitness, schaatsen, etc. 
Cultuur
Brussel is een stad gekend voor zijn gevarieerde cultuur-aanbod. Daar trachten we op in te spelen door opnames van televisieprogramma's bij te wonen, de Rode Duivels in actie te zien, aanwezig te zijn op muziekoptredens, deel te nemen aan verschillende quizzen etc. Aan het begin van het academiejaar trekken we ook richting München om het echte Oktoberfest mee te maken. 

Onze Partners

Development
Naast het informele activiteitenaanbod heeft Aloisiana eveneens een aanbod aan formele development opties. Dit doen we in samenspraak met de FEB (Faculteit Economie & Bedrijfswetenschappen). Zo organiseerde Aloisiana een lezing met gastspreker Bart Verhaeghe, gingen we op bedrijfsbezoek bij Decathlon en bieden we verschillende seminaries van onze partners aan, zoals een 'Tax-Event' van EY en een lezing over beleggen van KBC. De ideale manier om bij te leren hoe je bepaalde problemen in de praktijk aanpakt. Tot slot krijgen onze leden bevoorrechte toegang tot stageplaatsen bij partners zoals PwC. 
Alumni
Met een bestaan van meer dan vijf decenia heeft Aloisiana een lange traditie en een uitgebreid netwerk van oud-studenten die reeds actief zijn op de arbeidsmarkt. Jaarlijks komen deze samen voor bij te praten en herinneringen aan vroeger op te halen. Het ideale moment voor de huidige generatie studenten om kennis te maken met individuen die al in de bedrijfswereld staan. Vorig jaar betrof dit een diner met daarna een gastoptreden van comedian Arnout Van den Bossche.

Onderwijsinstellingen

De werking van Aloisiana is rechtstreeks verbonden aan de KU Leuven Campus Brussel, Odisee Campus Brussel, EHSAL Management School en de Fiscale Hogeschool. Deze vier onderwijsinstellingen vinden hun oorsprong allemaal bij de Hogeschool-Universiteit-Brussel (voormalige EHSAL) en delen tot op de dag van vandaag nog steeds één campus. 
KU Leuven Campus Brussel
Aloisiana is actief onder de Faculteit voor Economie en Bedrijfswetenschappen (FEB) van de KU Leuven Campus Brussel. Specifiek gaat het om de opleidigen Handelsingenieur, Business Administration, Handelswetenschappen en de schakelprogramma's. 
Odisee University College
Aloisiana is actief aan de Odisee Campus Brussel en richt zich hoofdzakelijk tot de opleidingen Bedrijfsmanagement en hun Engelstalige equivalent Business Management. 
​Ehsal Management School
Een groot deel van onze leden beslist om na hun master-opleiding aan de
KU Leuven nog een extra postgraduaat te behalen aan de EMS. Dit is de management school aanwezig op de Campus Brussel. Specifiek gaat het om opleidigen als Marketing, Digital Marketing, Finance, Communicatie en HRM.

Fiscale Hogeschool
Eveneens actief op de Campus Brussel is de Fiscale Hogeschool. Deze bieden extra opleidingen aan over alles inzake fiscaliteit en belastingen, fiscale procedures en vennootschapsrecht.